Regiokampioenschappen 2009

10 en 11 januari 2009

 

Brons voor Caroline Mom

3e plaats voor Caroline bij de senioren 2e divisie

Vierde plaats voor Naomi

Mooie 4e plaats voor Naomi bij de jeugd 3e divisie in een veld van 42 turnsters


Naomi Vink en Caroline Mom in de prijzen

Zaterdag begon voor veel turnverenigingen het nieuwe wedstrijdseizoen met de regiokampioenschappen. Vijftien turnsters van gymnastiekvereniging OKK, uitkomend in diverse categorieën kwamen op de vloer en probeerden zich via deze wedstrijden te plaatsen voor de landelijke vervolgwedstrijden. Senior Caroline Mom en Naomi Vink slaagden hierin het beste. Zij bereikten zelfs het erepodium en kregen eremetaal omgehangen.

Naomi VinkVerrassing
De grootste verrassing was de vierde prijs die Naomi Vink als eerstejaars jeugd in de 3e divisie wist te behalen. De basis voor deze prestatie legde ze bij vloer waar ze met een prachtige, door Marcella van der Meulen gemaakte oefening een gedeelde eerste plaats met 8.85 behaalde. Ook bij sprong (3e) en brug (6e) zat ze bij de besten. Was ze niet gevallen bij balk dan had een nog hogere notering er in gezeten. Deze vierde plek is een mooie opsteker en een stimulans voor het leren van nog meer nieuwe onderdelen.
Caroline Mom die inmiddels met haar 19 jaar bijna een veterane genoemd mag worden, turnde een stabiele wedstrijd zonder noemenswaardige fouten. Daarmee troefde ze op twee na alle concurrenten af en behaalde een bronzen medaille bij de senioren in de tweede divisie. De basis voor haar derde plaats was de 8.10 (2e) voor balk en de 8.25 (3e) voor vloer. Op sprong, waar ze normaal hoog scoort werd ze ondanks een prima sprong tiende.

Kwalificatie
Naast bovengenoemde turnsters mogen ook Marlot Warso, Lisanne Fioole, Manon Meeusen, Lashawndra Sambo, Joyce de Lange en Lisa Groeneveld naar de volgende ronde. Lashawndra en Joyce hadden het daarbij gemakkelijk, want alle turnsters van de tweede divisie stroomden door. Lashawndra werd 8e bij de junioren in de tweede divisie. Ze turnde een stuk beter dan een jaar geleden, maar kan zich nog verbeteren. Haar beste prestatie leverde ze bij vloer met 8.35, wat haar hier een 5e plaats opleverde. Joyce presteerde bij de jeugd tweede divisie het best op brug waar ze met 8.15 een 3e plaats opeiste. Bij balk en vloer liet ze wat punten liggen, dus haar 13e plaats kan ze nog verbeteren in de vervolgwedstrijd.
Oudgediende Marlot Warso, die er weer een seizoen aan vast plakt, kwalificeerde zich met een 13e plaats bij de senioren van de 3e divisie. Haar ontbreekt het nog aan wedstrijdritme; niet gek als je er een jaar tussenuit bent geweest en maar eenmaal per week traint. Zelf was ze niet tevreden, vooral niet over haar vrije oefening. En passant won ze wel sprong met 8.85!
Lisanne Fioole, die zich vorig jaar niet plaatste deed het nu een stuk beter. Een twaalfde plaats was ruim genoeg om door te gaan. Lisanne won na een hele fraaie oefening met 8.80 het onderdeel balk, zodat OKK twee onderdelen op haar naam schreef.
Manon Meeusen die samen met Naomi in één wedstrijd zat turnde ook een prima wedstrijd en werd 14e van de ruim veertig turnsters. Dit was ruim genoeg om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Ook zij liet punten liggen bij balk, maar de andere toestellen gingen erg netjes. Hoogste cijfer scoorde ze bij vloer: 8.30.
Lisa Groeneveld tenslotte was de laatste turnster die zich plaatste. Zij turnde bij de pupillen I en deed bij brug goede zaken. Met 8.45 werd ze hier na een goede oefening eerste. Bij vloer was ze echter even de weg kwijt en dat kwam haar duur te staan. Gelukkig had ze wel voldoende punten gescoord, maar een klassering bovenin zat er niet meer in.

Niet geplaatst
Geen winnaars zonder ook verliezers. In de 3e divisie was het aantal ingeschreven turnsters twee- tot drie maal zo groot als de doorstroming. Dat er ook turnsters van OKK niet door zouden stromen was onvermijdelijk. Senior Martine Kuiper wist zich deze keer niet te plaatsen. Zowel bij balk als vloer vielen de cijfers tegen en een degelijke brugoefening en een goede sprong konden daar geen verandering in brengen.
Pupil I Tiffany Jansen deed het in haar eerste officiële wedstrijd helemaal niet slecht. Zeker niet omdat ze uiteindelijk een niveau hoger is gaan turnen dan vorig jaar mogelijk leek. Ze redde het net niet om zich te plaatsen, maar kan tevreden zijn over haar optreden.
Erg sneu was het voor de vijf instappers van OKK. Op hun allereerste wedstrijd bleek de Pegases voor allemaal een te groot struikelblok en ze kregen voor dit toestel dan ook geen score. Het klassement is dan verloren, maar er waren ook lichtpunten. Diana van der Vlies scoorde bij brug 8.90, één van de hoogste cijfers en Elisa van Halem haalde bij de andere toestellen mooie cijfers. Beide meisjes verspeelden hun plekje in de vervolgwedstrijd jammer genoeg dus bij sprong.
Voor Sofie Breems, die erg netjes werkte op vloer en Evi Ilmer, die goed scoorde op brug,  was deze wedstrijd nog iets te hoog gegrepen, maar ze hebben veel ervaring opgedaan.
Nova Soomer is nog maar kort lid van de selectie en voor haar kwamen deze wedstrijden wel erg snel. Ze is op de juiste weg, maar heeft nog even tijd nodig om alles goed onder de knie te krijgen.

Zaterdag a.s. komen de pupillen II in actie en dan gaan Veerle in ’t Veld en Jessy van Buren zich meten met de overige pupillen II van de regio.

Naomi met Manon

Uitslagen 2e divisie Uitslagen 3e divisie
Jeugd Instap

Junior

Pupil I
Senior Jeugd
  Senior